Cultuur
podium
De Speel
Plaats

donderdag, 31 maart 2022

JW Roy

 
JW  Roy

“Terug naar zijn Brabantse Roots!”

Lees verder...
 

donderdag, 14 april 2022

Bruno Deneckere Trio(BEL)

 
Bruno Deneckere Trio(BEL)

 “Duik in de wereld van Bruno’s muziek!”

Lees verder...
 
Ton Engels & Eric Coenen(NL) GEANNULEERD i.v.m. corona

Ton Engels maakt songs. Hij neemt ze op en speelt ze graag voor mensen.

‘’Liedjes’ klinkt wel erg tuttig en ‘liederen’ te ouderwets en troubadourderig, dus toch maar 'songs'”. Sinds 1994 doet hij dat bij voorkeur met teksten in het ‘plat’ van zijn geboortedorp Panningen, Kepèl in 't 'plat'.
Engels zingt over kleine en grote dingen. Bij voorkeur blijft hij met zijn onderwerpen vlak bij huis. Over De Peel en zijn kleine dorpen, de waanzin van de nieuwe tijd, wielrennen en over alledaagse en herkenbare beslommeringen

Een aantal bekende titels uit zijn omvangrijke repertoire zijn: Cojboy (Zônger Peard), Tom Dumoulin, Kal Toch Plat, De Nevel, D’n Erste Kersmis, Hallo Veurjaor, Donkere Daag, Welkom Bej De Minse, Urges a/d Maas.

Bij De Speelplaats speelt Ton in duo-vorm met meesterbassist Eric Coenen (heeft gespeeld met Ilse DeLange, Margriet Eshuys, Kaz Lux, Ge Reinders en anderen) en hij speelt nog steeds met Blowbeat.

Al 27 jaar maakt hij dialectmuziek als liedjesschrijver, zanger en gitarist. "De poëtische krach van zien leedjes en det same mit zien geweldige gitaarspel, make Ton 'nen arties van de boetecategorie", vermeldt de oorkonde bij de ‘Veldeke Oeuvre Priés’, die hem bij L1 in 2021 werd uitgereikt.

Daarmee is hij de tweede artiest die zowel de ‘Oeuvrepriës van Veldeke Venlo ’ als de “Pries väör 't Limburgs leed” (later Jo Erenspries) in ontvangst mocht nemen. Arno Adams ging hem in 2020 voor.


https://www.youtube.com/watch?v=3ej05Rg4KA8

Lees verder...
 

donderdag, 11 november 2021

Brian Chartrand Trio (USA)

 
Brian Chartrand Trio (USA)


“beleef akoestische muziek en loepzuivere meerstemmige zang en de West Coast”

Lees verder...