Cultuur
podium
De Speel
Plaats

12 maart 2020

Martin Harley (GB)

Martin Harley (GB)
 

“van zwierige instrumentals naar poëtische Americana en Blues”

 

Martin Harley maakt prachtige liedjes die geworteld lijken in de Mississippi delta. De Engelse roots- en bluesgitarist is bewapend met een bijzonder instrument. Martin Harley wordt geprezen om zijn gitaarspel op een unieke 100 jaar oude Weissenborn, een akoestische lap steel gitaar uit Hawaii. Zijn muziek vertelt de verhalen van een muzikant die een groot deel van zijn leven op de weg heeft doorgebracht. Na één van zijn vele reizen heeft Martin Harley zelfs een Guinness Book of World Records record in handen: In de Himalaya speelde hij de 'hoogste show ooit' op 6.000 meter.

Inmiddels heeft hij 7 krachtige CD’s op zijn naam staan en wordt hij geroemd door vele muzikanten. Op zijn meest recente album “Static in the Wires” spelen dan ook grote namen mee.

Elf nieuwe songs staan erop, allemaal van de hand van Martin Harley die alweer weet te imponeren met zijn superberp gitaarspel dat me telkens weer aan Ry Cooder en Taj Mahal doet denken. Of het nu over “gewone” gitaar gaat of dobro of Weissenborn: geef de man een klankkast met snaren erop en hij tovert er de wonderlijkste klanken uit, zonder dat hij de behoefte voelt om te verdwalen in een spelletje “kijk eens hoe goed ik kan spelen”. Hij is niet alleen een begenadigde gitarist is, maar tevens een zanger, die zich erg goed in een nummer kan inleven.

Americana, blues en Roots muziek van een hoog nivo.

https://www.youtube.com/watch?v=TdgSioRtMqc

https://www.martinharley.com/

 
Entree: € 12
Aanvang: 20:30 uur
Locatie: Jochumhof
Maashoek 2B, 5935 BJ Steyl
Voorverkoop: Reserveren bij: f.schatorje@hetnet.nl of 077-3735338